CERTIFICAT ENERGETIC

Certificat Energetic

Certificat energetic

Certificatul de performanţă energetică denumit şi popular certificat energetic este un document necesar pe tot parcursul existenţei imobilului. De la edificarea imobilului, vânzare, închirierea şi chiar pentru a vedea exact ce consum de energie are imobilul pe o perioadă aveţi nevoie de certificatul energetic. Certificatul energetic este un document tehnic având caracter informativ şi atestă performanţa energetică a imobilului (clădire, apartament, etc.)

Performanţa energetică are următorii indicatori:

  • Clasa energetică a clădirii exprimat de la clasa A la clasă G, unde clasa A este cel mai eficient
  • Consumul total specific de energie exprimat în kWh/mp anual
  • Indicele de emişii echivalent de dioxid de carbon CO2.

Certificatul de performanţă energetică este un document obligatoriu în cazul vânzării unui imobil, la închiriere, la recepţia unei clădiri sau în cazul în care clădirea a suferit modificări majore de renovare. Certificatul energetic se supune legii 159/2013, legea 372/2005 şi ordonanţa 13/2016 privind performanţa energetică a clădirilor.

Certificatul energetic are o valabilitate de 10 ani ce încadrează imobilul în cele 7 clase de performanţă energetică: clasa A (consumul cel mai scăzut de energetic până la limita de 125 kWh/mp/an) şi clasă G (consumul cel mai mare de peste 820 kWh/mp/an).

Documente necesare pentru întocmirea certificatului energetic:

  • Schiţa cadastrală a imobilului/apartamentului sau planurile imobilului
  • Fişele tehnice pentru echipamente/instalaţii utilizate în imobil

Certificatul energetic îl putem întocmi pentru proprietăţile situaţie în Bucureşti, Ilfov cât şi orice imobil în România. Eliberarea certificatului energetic se face în termen de 24-48 ore.

error: Copyright ©2024 Galileo Topo! Content is protected !!